Mikähän siinä on , joihinkin kirjoihin palaa aina vaan ?Jotenkin olen järkeillyt, että jotkut kirjat ovat minulle lohtukirjoja samalla lailla kuin joillakin on omat lohturuokansa.Utrio kuuluu ehdottomasti tähän kastiin; voi olla aina varma onnellisesta lopusta ! Utrion kirjojen juonethan ovat samantoistoa historiallinen näyttämö vain vaihtuu.Päähenkilö (hoikka, kaunis punapää) tapaa miehen ( aina ehdottomasti jättimäinen ja usein punapää hänkin) rakkautta on ilmassa mutta jokin menee pieleen ja päähenkilö kokee kovia kunnes MIES hänet pelastaa ja tunnustaa palavan rakkauden!! Siinä sivussa on pari s/m seksille tuoksahtavaa rakastelukohtausta kunnes mennään naimisiin ja saadaan lapsia.

Viipurin kaunotar on siitä romanttisemmasta päästä Utrion tuotantoa.Historiaa toki käsitellään asiantuntevasti, kirja ikäänkuin alkaa Viipurin pamauksesta mutta muuten realismi loistaa poissa olollaan toisin kuin esim. Haukka -sarjassa. Viipurin kaunotar on ilmestynyt 1973, joten on ymmärerttävää että kirjallista kehitystaä on tapahtunut eikä opus ole tätä tiiliskivisarjaa mutta ehdottoman viihdyttävä.Naiset on kauniita ja miehet ylhäisiä ja sivuhenkilöt herkullisia.Jotenkin näin koko kirjan juonen päässäni kuvina - miksi tästä ei ole tehty tv-sarjaa ?

Ongelmaksi muodostui se, että kuuntelin kirjan kasettikirjana kotitöiden vauhdittamiseksi ja nämä varsin yksityiskohtaiset seksikohtaukset olivat vaarassa kuulua lapsosten korviin.Kuopus on niin pieni ettei mitään ymmärrä mutta esikoinen närkästyisi kovin jos hänen korviinsa kantautuisi moista!!Äiti !? Mitä sä kuuntelet !!?

Ikävä kyllä tästä teoksesta on sanottava ettei se jää mitenkään mieleen.Se on hetken hupia ja sitten voikin keventynein mielin siirtyä johonkin uuteen.Mutta kuten jo aijemmin aiheeseen viittasin: loistava teos piristämään syksyisen harmaata ja masentavaa päivää.

Luen ( ja kuuntelen) miltei aina useampaa kirjaa yhtäaikaa: nyt on meneillään A.Cristie : aikataulukon arvoitus ja tarkoitus olisi aloittaa  Craig Ferguson: putoamistemppu. Niistä sitten, kun loppuun päästään.