Luin tämän kirjan 1995, silloin, kun teos oli uusintauutta ja olin aivan haltioissani siitä, miten loistava kirja tämä on.Nyt on tullut katsottua OZit ja Paot ja kaikki ne muut vankilasarja, eikä "linnakundit" tuntuneet uudelleen lukemisella juuri miltään.Varsinkin kirjailijan eläyttyminen naispäähenkilön seksifantasioihin on nolostuttavaa ja kaukaa haettua.Tai nyt kyllä kirjoitan väärin: naispäähenkilön seksifantasiat on miehen kuvitelmia millaisia mies haluaisin naisen seksifantasian olevan.

Päähenkilö on ah! niin komea ja ah! niin vahva syyttömänä tuomittu lääkäri, joka ylivoimaisella tahdonlujuudellaan pärjää sekä vankilan sairaassa hierarkiassa että hurmaa tutkijana vankilan sairasosastolla toimivan naislääkärin.Joka tietenkin on huippiälykäs, huippikaunis, tykkää vedonlyönnistä ja tokikin haaveilee imeskelevänsä päähenkilön pippeliä.Joka pippeli on ylivoimainen lajissaan hänkin.

Muut hahmot on sekalainen kokoelma eriasteisia psyko- ja sosiopaateja,jotka leihahtavat kapinaan ja valtaavat koko vankilan tappaen, raiskaten ja tuhoten.