Sandman on tehnyt paluun ja vihdoinkin suomennettu, olin sitten ihan täpinöissäni tästä kirjasta joten pettymys oli aikamoinen, kun lopulta opuksen käsiini sain. Kirjassa on seitsämän tarinaa, yksi jokaisesta Ikuisesta ja jokaisen tarinan on kuvittanut eri sarjakuvataiteilija.

Ensimmäiseksi täytyy ihmetelä miksi "ikuisten öiden " suomentaja on muuttanut Ikuisten nimet. Intohimo on muuttunut Kaihoksi, Epätoivo Kurjuudeksi, ihan käsittämätöntä koska alkuperaisen Sandmanin suomennokset kuvastivat hahmoja huomattavasti paremmin kuin nämä uudet.Siis intohomo ja kaiho on merkitykseltään aivan eriasioita!!Vitsikkääksi tämä sekoitus muuttuu tarinassa Kurjuudesta, voi hyvänen aika : ne on tarinoita epätoivosta!!!

Ja toiseksi, miten tarinan luonne muuttuu riippuen kuvittajasta.Kuumeen ( eli houreen)tarina on suorastaa lukukelvoton hämmentävän kuvituksen vuoksi ja Kaiho on suorastaa pornografiaa, kuvittaja takuuvarma naisvihamielinen Manara.Muut pystyi sentään lukemaan ja katsomaan ilman suurempaa ahdistusta.Kaiken kaikkiaan tästä, varmasti ylevin tavoitteen tehdystä sarjakuvasta on tullut outo ja tekotaiteellinen voimainponnistus.